Εκκλησία

Για ποιό λόγο μετέβη αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Τέμενος Αλ-Ακτσά;

Μια χριστιανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο της Παλαιστινιακής Ορθόδοξης Εκκλησίας Atallah Hanna, μετέβη στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ και  επισκέφθηκε το  μουσουλμανικό Τζαμί ΑΛ- Ακτσά , αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AhlulBayt , η επίσκεψη της αντιπροσωπίας είχε συμβολικό χαρακτήρα για τα "τεκταινόμενα" στην περιοχή!

fd6c1a582a13018ea63f9cd81567be7e

Ο Σεΐχης Abdul Azim Salhab, επικεφαλής του  ισλαμικού συμβουλίου  στην Ιερουσαλήμ μαζί με Ιμάμηδες  καλωσόρισε την αντιπροσωπεία  των Χριστιανών Ορθοδόξων,  κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στο ισλαμικό Τέμενος.

Στην ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος  Hanna μίλησε για την σημασία της συσπείρωσης Χριστιανών και μουσουλμάνων, απορρίπτοντας  τις τρομοκρατικές πράξεις, τονίζοντας ότι οι δύο θρησκευτικές κοινότητες πρέπει να εργαστούν  από κοινού για την υπεράσπιση  της παλαιστινιακής παρουσίας  και σταθερότητας στην ιερή  αυτή γη.

«Απορρίπτουμε όλα τα μέτρα  κατοχής ενάντια στο Τζαμί Αλ-Ακτσά και σε όλους τους χριστιανικούς και ισλαμικούς ιερούς τόπους μας», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος  Hanna.

«Η Ιερουσαλήμ είναι η θερμοκοιτίδα της εθνικής και της ανθρώπινης μας ενότητας, και η ιερή γη όπου συναντώνται όλες οι θρησκείες. Είναι η ιερή πόλη, η οποία περιέχει τα σημαντικότερα χριστιανικά και μουσουλμανικά ιερά προσκυνήματα, και θεωρείται  τίτλος της αξιοπρέπειας μας, η διαφύλαξη αυτής της ιερής γης », κατέληξε ο ίδιος .

israel2-700x466

Ωστόσο η χρονική στιγμή και οι δηλώσεις του Παλαιστίνιου Αρχιεπισκόπου για το συγκεκριμένο τέμενος , εγείρουν πολλά ερωτηματικά για την τύχη του.

Μια προσεκτική ανάγνωση των δηλώσεων του Παλαιστίνιου προκαθήμενου ,  φέρνει στην «επιφάνεια» την αγωνία για την τύχη του οικοδομήματος σε συνδυασμό με πληροφορίες για προσπάθεια κατεδάφισης του από το Ισραήλ και ανέγερσης του αποκαλούμενου «Τρίτου Ναού».

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο («Ετοιμάζουν» πυρετωδώς την ανέγερση του Τρίτου Ναού του Σολομώντα;), από τον μήνα Αύγουστο  του 2015,  αναφέρεται η διενέργεια μιας μεγάλης και  τολμηρής εκστρατείας  για την   προετοιμασία και ολοκλήρωση των αρχιτεκτονικών σχεδίων του  Τρίτου Ναού ( αξίας  100.000 δολαρίων), η οποία ήταν επιτυχής  χάρη την αρωγή   εκατοντάδων επιφανών  Εβραίων  που στήριξαν  αυτήν την προσπάθεια.

Επίσης έχει κυκλοφορήσει  και ένα σύντομο βίντεο που δείχνει για πρώτη φορά με μεγάλη λεπτομέρεια τα  αρχιτεκτονικά σχέδια   του Τρίτου  Ναού σε 3D έκδοση.

Ο  «Τρίτος Ναός στην Ιερουσαλήμ» θα είναι ο χώρος προσευχής για όλα τα έθνη(!!!). Κάθε  Ραβίνος  του Ισραήλ, χωρίς καμία εξαίρεση, «προφήτευε» ότι  ο ναός αυτός θα ανακατασκευαζόταν σύντομα , εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή  παγκόσμιας αρμονίας και ειρήνης .

Το «κίνημα» για την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού γεννήθηκε περίπου  πριν 2.000 χρόνια , κατά τη στιγμή της καταστροφής εκ θεμελίων του Δευτέρου Ναού  από το Ρωμαίο αυτοκράτορα Τίτο  το 70 μ.χ.

Το σίγουρο ότι λίαν συντόμως  αναμένονται εξελίξεις στο θέμα αυτό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ