Αυτή τη καρυδόπιτα πρέπει να τη φτιάξετε!!!!!!!!!!!!!
Υλικά:
2 ποτήρια του νερού καρύδι τριμμένο
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι του νερού φρυγανιά τριμμένη
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 κ.σ. σόδα
1 κ.σ. μπέικιν
1 κ.σ. κανελλογαρύφαλλα
Σιρόπι:
2,5 ποτήρια ζάχαρη
1,5 ποτήρι νερό
2 κ.σ. λεμόνι
1 βανίλια
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη. Λαδώνουμε ένα ταψάκι Νο 25 και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Όσο ψήνεται το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 10 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι (για να μην μας πέσει απότομα το σιρόπι και καθίσει η καρυδόπιτα). Αφήνουμε το γλυκό σκεπασμένο για 1 ώρα να ποτίσει το σιρόπι και μετά σερβίρουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και λυμένη κουβερτούρα από πάνω όταν κρυώσει.
Καλή επιτυχία
πηγη