Κοινωνία

Δίκη για Μάτι: Το ξέσπασμα συγγενή θύματος που πέταξε καρέκλα - «Συγγνώμη απ’ όσους θα ήθελαν κάτι περισσότερο και δεν το πέτυχα» (Βίντεο)

Τέλος έλαβε η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, ενώ το δικαστήριο καταδίκασε  6 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους. Στο άκουσμα της απόφασης αυτής,  επικράτησε ένταση στην αίθουσα και οι συγγενείς των θυμάτων εξοργίστηκαν.

Μάλιστα, ο Άγγελος Κοντοθάνος, συγγενής θύματος της τραγωδίας στο Μάτι, πέταξε καρέκλα προς τον Βασίλη Ματθαιόπουλο. «Με το που είπε λύεται η συνεδρίαση και πήραν τις ποινές χάδια, σήκωσα μία καρέκλα και την πέταξα. Ανέλαβα την ευθύνη μου, γιατί σε αυτή την αίθουσα επί ενάμισι χρόνο δεν έχει πει κανείς ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Ζητάω συγγνώμη απ’ όσους θα ήθελαν κάτι περισσότερο και δεν το πέτυχα. Ούτε η λέξη ''συγγνώμη'' έχει ακουστεί σε αυτή την αίθουσα», είπε στο Live News.
 

Όπως τόνισε επίσης, ο κ. Κοντοθάνος, οι νεκροί της τραγωδίας είναι 104, ενώ το δικαστήριο έκανε λόγο για 102 νεκρούς. «Η δικαστής μίλησε για 102 νεκρούς, γιατί τα διδυμάκια Χερουβείμ δεν έχουν συγγενή πρώτου βαθμού στη ζωή να υποστηρίξουν την κατηγορία τους. Είναι απλά δύο αριθμοί, είμαστε απλά πλημμελήματα και τα διδυμάκια δεν μπορούν να υποστηρίκουν την κατηγορία της δολοφονίας τους».

«Ντροπή στο δικαστήριο που είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά στην ελληνική μεταπολιτευτική ιστορία να τιμωρήσει κάποιους υπεύθυνους για κάτι και δεν το έκανε. Θα έρθουν άλλα Τέμπη, άλλες τραγωδίες, δεν ξέρουμε ποιανού τα παιδιά θα είναι στην επόμενη τραγωδία. Εύχομαι οι τύψεις να τους κάνουν να τρελαθούν και να τους μισήσουν τα παιδιά τους», είπε.

Στο Mega, μίλησε και ο Αριστείδης Χερουβείμ ο οποίος έχασε τη μητέρα, την αδερφή του και τις δίδυμες ανιψιές του στην τραγωδία στο Μάτι.

«Δεν μου επέτρεψαν να εκπροσωπήσω τις ανιψιές μου, γιατί δεν έχω πρώτο βαθμό συγγένειας. Παρακαλούσα αυτά τα χρόνια να το ακούσει αυτό το θέμα κάποιος και να το διορθώσουν. Όταν είσαι ο μοναδικός συγγενής φυσικά και πρέπει να εκπροσωπήσεις τα θύματα. Ποιος θα τα εκπροσωπήσει; Αυτά τα δύο κοριτσάκια δεν υπήρξαν ποτέ για το ελληνικό κράτος;», είπε.

Ο κ. Χερουβείμ καταλόγισε ευθύνες τόσο σε Αστυνομία όσα και σε Λιμενικό. «Δεν διώχτηκε το δασαρχείο, που έχει τεράστιες ευθύνες, δεν διώχτηκε το ΕΚΑΒ, που δεν έμπαινε στην περιοχή. Αυτή η δίκη θα έπρεπε να κρατήσει ακόμα 1,5 χρόνο αν έπρεπε να βρούμε όλη την ουσία», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ