Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, σε περιοχές της Μεσσηνίας, Λακωνίας και της Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση οχτώ (8) μελών της οργάνωσης, τα οποία συνελήφθησαν , χθες (5.9.2022) το πρωί, μετά από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Τα μέλη της σπείρας στη Μεσσηνία αποτελούνταν από 6 άνδρες και δύο γυναίκες
Ειδικότερα, συνελήφθησαν οχτώ (8) ημεδαποί, -6- άνδρες και -2- γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 66 ετών, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τα ναρκωτικά.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν συγκροτήσει την εγκληματική οργάνωση από το Δεκέμβριο του 2020 έως και το Δεκέμβριο του 2021, με έδρα την πόλη της Καλαμάτας, όπου διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά .
Ένας 32χρονος ήταν ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 32χρονος συλληφθείς.
Συγκεκριμένα, ο 32χρονος πέρα από τη σύσταση, διεύθυνση και κατεύθυνση της οργάνωσης, ενέταξε σταδιακά και τα λοιπά μέλη, ορίζοντάς τους συγκεκριμένους ρόλους και καθήκοντα, στους άξονες της μεταφοράς, αποθήκευσης, απόκρυψης, πώλησης, παράδοσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων («αχυράνθρωπων» - ghost persons ), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.
Παράλληλα, υπολογίζεται ότι από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -100.000- ευρώ .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.