Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Έρχεται καθολικό lockdown σε Ασπρόπυργο & Ελευσίνα- Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόξοι

Το σχέδιο τοπικών καθολικών lockdown φαίνεται να βγαίνει από το συρτάρι της κυβέρνησης, καθώς η επιδημιολογική εικόνα σε πολλές περιοχές, που όπως δημοσιοποίησε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, φτάνουν τις 12, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Εχοντας πια διανύσει 40 ημέρες lockdown σε όλη την χώρα, υπάρχουν ακόμα περιφέρειες που εκπέμπουν SOS, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού δεν δείχνουν να υποχωρούν.

Δυτική Αττική, Κοζάνη και Ροδόπη είναι οι τρεις πιο επικίνδυνες επιδημιολογικά περιοχές και στη λίστα βρίσκονται εννέα ακόμα περιοχές που προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο "στόχαστρο" είναι οι περιπτώσεις του Ασπρόπυργου και της Ελευσίνας. Η επιτροπή λοιμωξιολόγων σε έκτακτη συνεδρίαση φαίνεται να αποφάσισε αυστηρότερα μέτρα lockdown τύπου Μαρτίου στις δύο συγκεκριμένες περιοχές με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ, ενώ τους λοιμωξιολόγους προβληματίζουν επίσης κάποιοι όμοροι δήμοι στη Δυτική Αττική.  

Αύριο, Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει τα έκτακτα μέτρα για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τους λοιμωξιολόγους προβληματίζουν μάλιστα και κάποιοι όμοροι δήμοι, όπως η Μάνδρα και η Ελευσίνα. Σε κάθε περίπτωση, θα κάνουν την εισήγησή τους, και τις επόμενες ώρες θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άφησε νωρίτερα ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές, ενώ απηύθυνε έκκληση ειδικά σε πολίτες των επιβαρυμένων περιοχών που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών, να επιδείξουν υπευθυνότητα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την διασπορά του κορωνοϊού και να σκεφτούν τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Έκτακτη επίσκεψη πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Δυτική Αττική. «Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του... θα σφραγιστούν οι περιοχές ακόμα και σπίτι - σπίτι», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός μετά από ευρεία σύσκεψη στην Ελευσίνα.

«Βράζει» το κέντρο της Αθήνας 

 

Αναλυτικά στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού στο δήμο Αθηναίων περιελάμβανε η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με αυτή το κέντρο της Αθήνας «βράζει», καθώς σε αυτό τον τομέα της πρωτεύουσας εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

  • Ο Βόρειος Τομέας Αθηνών έχει 42 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 22,86)
  • Ο Δυτικός Τομέας Αθηνών έχει 53 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 29,86)
  • Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών έχει 58 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 44)
  • Ο Νότιος Τομέας Αθηνών έχει 13 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 12,86).

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ