Κορονοϊός
Κοινωνία

Κορονοϊός: Παράδειγμα προς μίμηση στην κρίση της πανδημίας η Ελλάδα

Την ώρα που τα βλέμματα στρέφονται στο σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού που έχουν εφαρμοστεί στη χώρα για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού, τα διεθνή ΜΜΕ συνεχίζουν να προβάλλουν την Ελλάδα ως μία παραδειγματική περίπτωση σε ό,τι αφορά τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε νέο δημοσίευμά της με τίτλο «Για να διαχειριστείτε την κρίση του Covid-19, κοιτάξτε την Ελλάδα», η βρετανική εφημερίδα «Guardian», κάνοντας μνεία στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων λόγω κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, τονίζει ότι η Ελλάδα, αν και μία χώρα «ανάμεσα στα φτωχότερα μέλη της ΕΕ, έχει ξεπεράσει θεαματικά τόσο τη Γερμανία, όσο και τη Βρετανία, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης».

Αυτό, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, επιτεύχθηκε μέσω μιας στρατηγικής ταχείας αντίδρασης, αλλά και μέσα από την προθυμία της κυβέρνησης να αποδεχθεί πλήρως τις συστάσεις των επιστημονικών συμβούλων της.

«Από τις αρχές του Μαρτίου όλα τα σχολεία, καθώς και οποιοδήποτε μέρος όπου συνωστίζονταν οι άνθρωποι, έκλεισαν και η κοινωνική απόσταση εφαρμόστηκε αυστηρά. Όλα αυτά από μια χώρα συντετριμμένη από χρόνια λιτότητας», παρατηρεί χαρακτηριστικά.Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο Δήμος της Αθήνας εκμεταλλεύτηκε την αποσυμφόρηση των δρόμων για να δρομολογήσει ένα σημαντικό πρόγραμμα επισκευών στους δρόμους και συνεπώς την ευκαιρία να επενδύσει στις υποδομές, για τον «μετά τον κορονοϊό κόσμο».

«Την ίδια ώρα, η Βρετανία, μία από τις δέκα κορυφαίες οικονομίες παγκοσμίως», συνεχίζει, «έχει τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο ρυθμό θανάτων από τον ιό στην Ευρώπη και δεν έχει κανένα σχέδιο για το μέλλον».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ