Παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή
Υλικά
- 2 κιλά αρνί με το κόκαλο (ωμοπλάτη) σε 4 κομμάτια ή 4 κότσια αρνίσια
- 4 πατάτες ξεφλουδισμένες και μοιρασμένες
- 4 φύλλα δάφνης
- 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 4 σκελίδες σκόρδο μοιρασμένες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C.
- Κόβετε τη λαδόκολλα σε 4 τετράγωνα κομμάτια και βάζετε μέσα στο καθένα 1 κομμάτι κρέας και μια πατάτα, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με ρίγανη.
- Προσθέτετε από ένα φύλλο δάφνης και από 1 σκελίδα σκόρδο και διπλώνετε τη λαδόκολλα να σχηματιστεί ένα πακέτο. Για περισσότερη ασφάλεια τα δένετε με σπάγκο.
- Βάζετε τα «πακέτα» σε ένα πήλινο σκεύος με καπάκι και το κλείνετε ή σε ένα βαρύ ταψί που θα κλείσετε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνετε το κλέφτικο στο φούρνο για 4-5 ώρες.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news