Προ των πυλών είναι σφοδρή κακοκαιρία ενώ το 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα για έντονα φαινόμενα.
Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης (27.02.2025) οι κάτοικοι της Πάτρας και άλλων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112, καθώς αναμένεται σφοδρή κακοκαιρία.
Σύμφωνα με το μήνυμα, προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα, κατά τόπους ισχυρά, στις περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας και των νησιών του Ιονίου, μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.
Παράλληλα, καλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Το πρωί της Πέμπτης η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Όπως αναφέρει οι βροχές που πλήττουν το Ιόνιο, από το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι ισχυρά.
«Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου θα συνεχιστούν μέχρι και τις απογευματινές ώρες.
Από ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεαστούν από το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ κατά τόπους η δυτική και νότια Πελοπόννησος, η Αιτωλοακαρνανία και η Ήπειρος.
Μετά το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια), ενώ από το βράδυ θα επηρεαστούν με έντονα φαινόμενα και τα Δωδεκάνησα. Ύφεση των ισχυρών φαινομένων στις ανωτέρω περιοχές αναμένεται το πρωί της Παρασκευής (28-2-2025)», αναφέρει το έκτακτο δελτίο.