Κοινωνία

Βόλος: Πορεία διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη

Η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έβγαλε στους δρόμους του Βόλου απεργούς και διαδηλωτές, κυρίως νέους και φοιτητές, οι οποίοι ζήτησαν να μη γίνει συγκάλυψη του δυστυχήματος των Τεμπών, αλλά να βρεθούν οι ένοχοι και να μην επαναληφθεί ξανά τέτοια καταστροφή.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέσα από τη λεωφόρο Δημητριάδος και άλλους κεντρικούς δρόμους η πορεία κατέληξε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου με τους διαδηλωτές να τονίζουν: «Θα αγωνιστούμε για να μην ξεχαστούν οι 57 νεκροί αλλά και οι δεκάδες τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών».

Στην 24ωρη απεργία η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ήταν χαμηλή και έφθασε μόλις στο 9%. Σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, απεργία πραγματοποίησαν 134 καθηγητές σε σύνολο 1.581 που υπηρετούν στον Βόλο, ενώ τρία σχολεία, το 3ο ΓΕΛ Βόλου, το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και το ΓΕΛ Αγριάς τελούν υπό κατάληψη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...