Κοινωνία

Λύνει τη σιωπή του ο νεαρός που στα 13 του χρόνια τον παρέσυρε ο παιδεραστής με το βαν

Ο 21χρονος Σταύρος μιλά αποκλειστικά στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο γι’ αυτό που έζησε το 2014 όταν παρασύρθηκε από τον παιδεραστή με το βαν. «Ήταν χειριστικός», θυμάται ο νεαρός για τη συμπεριφορά του δράστη.

«Πήρα ένα αίτημα φιλίας από ένα τελείως κενό προφίλ που μου κίνησε την περιέργεια και άρχισα να του μιλάω. Πρόθεσή του ήταν να βγούμε για έναν καφέ, να τα πούμε… ήταν χειριστικός», περιγράφει ο νεαρός σήμερα, Σταύρος, στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, αναφορικά με τον τρόπο προσέγγισης του παιδεραστή με το βαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 21χρονος είπε πως επικοινωνούσαν περίπου μία εβδομάδα μέχρι να ορίσουν την ημέρα συνάντησης.

Και συνεχίζει: «Την Κυριακή που είχαμε κανονίσει, περίπου στις 12 με 1 το μεσημέρι, βρέθηκα στην πλατεία και βρέθηκε μπροστά μου το λευκό βαν… μού έκανε νόημα και φώναξε το όνομά μου για να πλησιάσω. Εγώ άλλον άνθρωπο περίμενα, αλλά επειδή με φώναξε πλησίασα και εκείνη τη στιγμή επενέβησαν οι αστυνομικοί και έγινε η σύλληψη».

Ο 21χρονος σήμερα Σταύρος θυμάται πως στο προφίλ του Facebook, o παιδεραστής είχε ψεύτικη φωτογραφία.

Οι συμβουλές του Σταύρου στα παιδιά

Ο ίδιος συνέστησε μεγάλη προσοχή στα παιδιά αναφορικά με τα προφίλ στα social media και να συμβουλεύονται άτομα της οικογένειάς τους με μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτά.

«Το να “σφίξεις το λουρί” στο παιδί, θα το απωθήσει στο να σε εμπιστευτεί και σε συμβουλεύεται. Να υπάρχει μία συνεργασία μεταξύ τους και όχι εξουσία του γονέα πάνω στο παιδί» κατέληξε ο 21χρονος ερωτώμενος για τη συμπεριφορά των γονέων σε τέτοιες καταστάσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ