Κοινωνία

Δύο άτομα συνελήφθησαν για το πολύνεκρο ναυάγιο στο στενό Καφηρέα

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, που φέρονται ως οι υπεύθυνοι του σκάφους που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα στην Εύβοια, στέλνοντας στο θάνατο 22 άτομα, προχώρησε η Λιμενική Αρχή Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση και η Διεύθυνση Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Και οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του ποινικού κώδικα για εγκληματική οργάνωση και για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, καθώς στο σκάφος που βυθίστηκε, επέβαιναν σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων 68 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού εκ των οποίων στο ένα επιβαίνουν δύο άτομα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού. Επίσης συνδράμουν και παραπλέοντα πλοία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...