Κοινωνία

Ματέο Σαλβίνι: Θα ήθελα πυρηνικό αντιδραστήρα στο Μιλάνο

“Κάντε το πρώτο νέο ιταλικό καθαρό πυρηνικό εργοστάσιο στο δικό μου Μιλάνο, στη γειτονιά μου, στο Baggio”. Με αυτή την πρόταση ο Ματέο Σαλβίνι μίλησε σήμερα στο 51ο Συνέδριο Νέων Επιχειρηματιών στο Ραπάλο της Λιγουρίας, μια μόλις μέρα πριν το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία και εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που πλήττει την χώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαλβίνι τοποθετήθηκε υπέρ της πυρηνικής ενέργειας. Πριν από λίγους μήνες είχε προτείνει την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα τελευταίας γενιάς στην Περιφέρεια της Λομβαρδίας.
“Ένα πυρηνικό εργοστάσιο στη Λομβαρδία; Και ποιο είναι το πρόβλημα με αυτό; Στα ιστορικά κέντρα πολλών πόλεων υπάρχουν πυρηνικά εργοστάσια. Η Ιταλία είναι η μόνη χώρα της G8 χωρίς πυρηνική ενέργεια” είχε πει πριν από περίπου εννέα μήνες, εισπράττοντας θετικά σχόλια από τον Περιφερειάρχη, κ. Ατίλιο Φοντάνα, και από την Περιφερειακή Σύμβουλο στις Υποθέσεις Welfare, κα. Λετίτσια Μοράτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η σημερινή δήλωση όμως πάει ένα βήμα μπροστά, εφόσον ‘τοποθετεί’ τον αντιδραστήρα εντός των ορίων του Ανατολικού Μιλάνου.

Ο Σαλβίνι τάσσεται εδώ και καιρό υπέρ της πυρηνικής ενέργειας, η οποία λείπει από την Ιταλία κατόπιν δημοψηφίσματος του 1987, στον απόηχο του ατυχήματος του Τσερνομπίλ.
“Λέω ναι στην πυρηνική ενέργεια και ας κατασκευαστεί το πρώτο εργοστάσιο στο Μιλάνο, την πρωτεύουσα της καινοτομίας (…) Είναι απαραίτητο για τη χώρα μας να επενδύσει στην τελευταίας γενιάς πυρηνική ενέργεια, ασφαλή και καθαρή, και θα ήθελα ένας μελλοντικός αντιδραστήρας να στεγαστεί στο Μιλάνο μου” είπε ο Σαλβίνι.

“Υπάρχουν 441 εν λειτουργία πυρηνικοί αντιδραστήρες στον κόσμο, εκ των οποίων οι 104 βρίσκονται στην Ευρώπη και 56 μόνο στη Γαλλία. Στην Ιταλία, μηδέν” σημείωσε ο Ματέο Σαλβίνι. “Προκαλώ το κόμμα των Όχι” τόνισε ο ηγέτης της Λέγκα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...