Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Χαρδαλιάς: «Σε ύφεση η φωτιά - Δύσκολο το καλοκαίρι που έρχεται»

«Αυτήν τη στιγμή η φωτιά είναι σε ύφεση», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από την Κορινθία, όπου η μεγάλη φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό έργο της. 

«Υπάρχουν δύο μέτωπα, στο Καλκάνι και στον Πευκενέα, στα Παπαγιαννέικα δηλαδή, τα οποία μα απασχολούν, λόγω του ανάγλυφου, υπάρχουν ρεματιές, φοβόμαστε ότι η φωτιά μπορεί να φύγει από κει», επεσήμανε. 

«Σε κάθε περίπτωση έχουμε πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται, βοηθάει λιγάκι και το γεγονός ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει. Σε κάθε περίπτωση βέβαια έχουμε να διαχειριστούμε μια τεράστια πυρκαγιά, εξαιρετικά δύσκολη και είναι πολύ σημαντικό ότι δεν είχαμε την απώλεια οποιασδήποτε ζωής και ότι όλες οι εκκενώσεις και απομακρύνσεις έγιναν συντονισμένα», προσέθεσε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Από κει και πέρα συνεχίζουμε, η κατάσταση και οι καιρικές συνθήκες νομίζω πως δείχνουν ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση έχουμε προετοιμαστεί και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.  

«Ήμασταν άτυχοι»

Νωρίτερα, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για ατυχία, καθώς λείπουν 29 εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 10 Ιουνίου αναπτύσσονται κάθε χρόνο τα εναέρια μισθωμένα μέσα, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για τη φωτιά στα Γεράνεια, η οποία έχει κάψει περισσότερα από 40.000 στρέμματα δάσους.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο μίλησε για ατυχία, δεδομένης και των δυσκολιών που παρουσίασε και συνεχίζει να παρουσιάζει η πυρκαγιά, τονίζοντας ωστόσο ότι όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα βοηθούν στην κατάσβεσή της.

«Όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα τέθηκαν στην υπηρεσία των επίγειων» σημείωσε. Ωστόσο, υποστήριξε ότι «είμαστε άτυχοι, διότι εδώ και 15 χρόνια και με βάση τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό τα εναέρια μισθωμένα αναπτύσσονται από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 10 Ιουνίου».

«Αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε μια χρονική συγκυρία εκτός της βασικής αντιπυρικής περιόδου, χωρίς 29 μισθωμένα μέσα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ