Κοινωνία

Φωτιά στην Κορινθία: Το μέγεθος της καταστροφής μέσω δορυφόρου

Το μέγεθος της καταστροφής από τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και κατακαίει δάσος και καλλιέργειες στα Γεράνεια και την περιοχή των Μεγάρων αποτύπωσε ευρωπαϊκός δορυφόρος. Την εικόνα δίνει στη δημοσιότητα το meteo.gr του Αστεροσκοπείου της Αθήνας

Tο πρωί της Πέμπτης 20/05 ένας εκ των δύο ευρωπαϊκών δορυφόρων Sentinel-2 πέρασε πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία και κατέγραψε την καμένη έκταση, καθώς και τα ενεργά μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή από το βράδυ της Τετάρτης 19/05.

 Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο της Αθήνας και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus - EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης 20/05. Η εκτίμηση έγινε πριν την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και την ολονύχτια συνέχιση του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H νεώτερη αποτίμηση της καταστροφής όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς φτάνει τα 40.000 στρέμματα, ωστόσο, αναμένεται και νέα εκτίμηση των καμένων εκτάσεων από δορυφορικές μετρήσεις .

Μεταβολή του καιρού από αργά το βράδυ της Πέμπτης 20/05: Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στα βορειοανατολικά - Θυελλώδεις άνεμοι κυρίως στα πελάγη

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μεταβολή αναμένεται να επηρεάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης στη Μακεδονία και στη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή, τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα επηρεάσουν σημαντικά περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική), της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρα θα επηρεαστούν επίσης τμήματα των Σποράδων και του Ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων, ιδιαίτερα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το απόγευμα της Παρασκευής 21/05.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές